Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@23:01:24 GMT

یک بام و دو هوای بیمه رانندگان تاکسی

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۲۸۵۸

به گزارش باشگاه خبرنگاران، طبق قانون تصویب شده توسط سازمان تامین اجتماعی کلیه رانندگان وسایل حمل و نقل بین شهری مشمول بیمه تامین اجتماعی می‌شوند. رانندگان حمل و نقل عمومی، حمل بار و مسافر بین شهری به تمام رانندگان کامیون، کامیونت، اتوبوس، مینی بوس و سواری‌های کرایه گفته می‌شود.

بخشی از حق بیمه این افراد از منابع حاصل از یارانه‌ها تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش دیگر آن را رانندگان موظفند بر مبنای درآمدی که همه ساله طبق قانون برای آن‌ها تعیین می‌شود، حداقل سه ماهه به سازمان پرداخت کنند و از مزایای تامین اجتماعی بهره‌مند شوند. در صورت عدم پرداخت حق بیمه سازمان تامین اجتماعی حق بیمه راننده و متفرعات آن را وصول می‌کند.

سهم راننده در بیمه پردازی ۱۳.۵ درصد و سهم سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز ۱۳.۵ درصد است و مبلغی که باید ماهانه به صورت حق بیمه توسط راننده و سازمان هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شود ۲۹۲ هزار تومان است.

هرچند در این بین رانندگانی هستند که بیمه نشده بودند و برخی نیز با این که راننده نبودند اما از شرایط ویژه در نظر گرفته شده برای رانندگان استفاده می‌کردند. متولی رانندگان درون شهری معاونت تعاون وزارت کار، اتاق اصناف، وزارت صمت و وزارت کشور است که باید لیست نهایی رانندگان تاکسی را به سازمان تامین اجتماعی تحویل دهند تا تامین اجتماعی افرادی که راننده نیستند را از لیست بیمه حذف کرده و رانندگان جدید را با هماهنگی سازمان هدفمندی یارانه‌ها جایگزین کند.

علیرضا قنادان رییس سازمان تاکسیرانی شهر تهران، اظهار کرد: در دوره اول مرحله هدفمندی یارانه‌ها مقرر شده بود که به جهت حمایت از رانندگان درون شهری ۵۰ درصد از حق بیمه تامین اجتماعی را دولت قبول کند، این موضوع تا سال ۹۴ ادامه داشت و سال ۹۴ به دلیل اختلافات بین دستگاهی، سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد که دیگر لیست جدید نمی‌پذیرد و مشکل جدی به وجود آورد.

قنادان افزود: اواخر سال گذشته موافقت نامه‌ای بین شهرداری تهران، سازمان شهرداری و دهیاری‌های وزارت کشور و سازمان تامین اجتماعی منعقد و مقرر شد ظرف سه ماه لیست‌های مربوط به بیمه رانندگان را بروزرسانی کنیم.پیگیری که از دوستان وزارت کشور انجام دادیم مقرر شد لیست رانندگان از طرف وزارت کشور برای سازمان تامین اجتماعی ارسال شود.

رئیس سازمان تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به اینکه نیمه مرداد فهرست ۷ هزار از تاکسیرانان کشور برای سازمان تامین اجتماعی ارسال شده، ولی هنوز جایگزینی صورت نگرفته است،خاطر نشان کرد: حدود ۱۵ هزار تاکسیران تهرانی در حال حاضر بیمه تامین اجتماعی دریافت نمی‌کنند.

ادعای شهرداری تهران بر این است که لیست نهایی را به سازمان تامین اجتماعی ارسال کرده است اما سازمان تامین اجتماعی هنوز بیمه پردازی را آغاز نکرده است ما این موضوع را از سازمان تامین اجتماعی پیگیری کردیم.

محمد محمدی مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تامین اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت: وقتی شهرداری ادعا می‌کند که فهرست رانندگان را به سازمان تامین اجتماعی تحویل داده است، اعلام کند که به استناد کدام نامه لیست ارسال شده است چرا که ما هنوز لیستی را از شهرداری دریافت نکرده ایم.

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: به شهرداری تهران اعلام کردیم که افرادی که شاغل هستند را به ما اعلام کنند تا در لیست بیمه قرار گیرند و همچنین افرادی که شاغل نیستند را نیز اعلام کنند تا آن‌ها را به سمت بیمه اختیاری و خویش فرما سوق دهیم، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

وی با بیان اینکه طبق آخرین آمار ۳۵۸ هزار نفر راننده درون شهری داریم که لیست‌شان را در اختیار متولی‌شان قرار گرفته است، افزود: اما متاسفانه در این میان افرادی هستند که راننده نیستند رانندگان درون شهری فقط به رانندگان حمل و نقل عمومی معطوف نمی‌شود و رانندگان حمل و نقل غیر عمومی نیست مانند وانت‌بار‌ها، اتوبوس‌ها و ... در این لیست قرار دارند.

محمدی  گفت: برخی از رانندگان به دلیل عدم پرداخت بیمه، بازنشستگی، از کار افتادگی، فوت و ... از شمول بیمه رانندگان خارج شدند و از دو ماه پیش به سازمان شهرداری اعلام کردیم که لیست جدید را به ما اعلام کند. فهرست جایگزینی هنوز از سمت شهرداری به سازمان تامین اجتماعی ارسال نشده و ما این قول را به سازمان شهرداری داده ایم که هر راننده جدیدی را اعلام کنند و با هماهنگی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در لیست بیمه رانندگان قرار می‌دهیم همچنین افرادی که راننده نیستند را نیز از لیست بیمه حذف خواهیم کرد.

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه هنوز اعتبارات بیمه رانندگان تامین نشده است، ادامه داد: طبق ماده ۷ قانون بودجه باید دولت سازمان هدفمندی یارانه‌ها ۵۰ درصد حق بیمه این افراد را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند در حالتی که این اتفاق نیفتاده و سازمان تامین اجتماعی از منابع داخلی و حق بیمه سایر بیمه شدگان فقط با پرداخت ۱۳.۵ درصد حق بیمه توسط خود راننده به سازمان تامین اجتماعی، تمامی تعهدات را برای این رانندگان اجرا می‌کنیم.

وی با بیان اینکه طبق ماده ۱۴ قانون هدفمندسازی یارانه‌ها صراحتا ذکر شده که دولت باید ۱۰ درصد منابع حاصل از هدفمندسازی را در محل‌های دیگر و پوشش بیمه‌ای جابجا کند، اضافه کرد: اما این اتفاق نیفتاده و سازمان تامین اجتماعی هنوز نتوانسته منابع لازم برای بیمه رانندگان را دریافت کند و جزء دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی محسوب می‌شود.

حالا رانندگان تاکسی که در لیست بیمه رانندگان نیستند، سرگردان در این بین قرار گرفته اند و تاکسیرانی یک حرف می زند و سازمان تامین اجتماعی حرف دیگر. مشخص نیست تکلیف این رانندگان قرار است کی مشخص شود و در لیست بیمه قرار گیرند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی ارسال سازمان تامین اجتماعی سازمان هدفمندی یارانه ها سازمان تامین اجتماعی بیمه رانندگان لیست بیمه وزارت کشور درون شهری حمل و نقل حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۲۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۲.۵ سال گذشته خبر داد و گفت: پیشنهاد گسترده تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده ایم.

علی حسین رعیتی فرد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور اظهار کرد: شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر بود که اکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه ای از مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شده است.

وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهم نامه‌ای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای انجام شد مصمم هستیم که این عدد کمتر شود چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کار بلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه ای آمادگی دارد که آموزش‌های لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری 

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم محدودیتی برای پوشش‌شان وجود داشت. یک بحث هم در خصوص از کار افتادگی بود مثلاً اگر کسی انتهای بازنشستگی اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمی‌شد لذا پیشنهاد دادیم که اگر از کار افتاده و ناتوان است برنگردد ولی اگر توان کار دارد ظرف یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و  ادامه فعالیت بدهد و صرفاً دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر  کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سال‌ها بیمه پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.

فرایند بازگشت افراد به چرخه اشتغال

معاون وزیر کار درباره فرایند بازگشت به کار و تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفه‌ای توضیح داد: به موجب این تفاهم نامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتماً بعد از ۶ ماه با فراخوانی که صورت می‌گیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی برگردند. اگر نمی‌توانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برایشان لحاظ می شود که به بازار کار برگردند.
به گفته وی تلاش وزارت کار این است که افراد آموزش‌های لازم را فرابگیرند و به محیط کار برگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سال‌ها کار کرده و صاحب تجربه است می تواند برای کشور مفید باشد.

رعیتی فرد در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه سه جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای درحال اجراست و دستورالعمل آن به استانها رفته و هماهنگی ها با استانها انجام گرفته است.کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما به چرخه آموزش برگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختتامیه بیست ویکمین المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • نارضایتی برخی از تاکسی داران از درخواست معاینه فنی برای خودروی فرسوده هنگام تعویض
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • گره اندر گره
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • اختتامیه ۲۱ المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی در سی سخت
  • فیلم| شهردار اصفهان راننده تاکسی برقی شد!
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی